Hopp til hovedinnholdet

Vil betakaroten øke sjansen for å bli gravid mens jeg bruker p-piller?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg går på p-piller også har jeg tatt royal tan betakaroten pille også, kan det øke sjansen for å bli gravid?

Besvart 13.08.2019 22:00
 

Svar
Hei Jente 17, og takk for at du skriver til ung.no!

Nei, det er ingen kjente interaksjoner mellom P-Piller og betakaroten, så kombinasjonen vil så vidt vi vet ikke øke sannsynligheten for å bli gravid når du står på P-piller.

Betakaroten finnes bl.a. i gulrot. Det er ikke nødvendig for deg å ta dette som kosttilskudd uten at legen din har anbefalt deg dette spesielt. Noen helsekostprodukter kan påvirke p-pillenes sikkerhet, snakk derfor med legen din om du vil bruke helsekost, og vis gjerne produktet til legen.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon