Hopp til hovedinnholdet

Vekt, høyde og p-piller

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 12 (blir snart 13) har snakket med mamma og vi har blitt enige om at jeg kan på p-piller. Men mamma sier at jeg må gå til legen selv og få resept. Men kan jeg gå til legen og få resept om jeg er 12, snart 13? Kan jeg gå alene selv om foreldrene mine synst det er greit? En ting til: Jeg er 155cm høy og veier 43kg er jeg lav eller middels og veier jeg mye eller lite?

Besvart 31.08.2019 23:11
 

Svar
Hei

Så fint at du har snakket med foreldrene dine om du vil begynne å bruke p-piller som er medisin. Det er lurt å ta med foreldre til legen hvis man skal bruke p-piller når man er 12-13 år. Du kan gå alene til legen; fastlegen din eller lege ved helsestasjon for ungdom.

Du har en helt fin vekt og høyde til å være 12-13 år. Har du spørsmål om vekt og høyde er det fint å ta dette opp med helsesykepleier på skolen eller fastlegen din. Helsesykepleier har høyde- og vektkurven din som du har fulgt siden du var nyfødt baby. Da kan du få informasjon om hva som er normalt og eventuelt trygge råd om hva du kan gjøre om du trenger å gå opp i vekt eller ned i vekt uten at det går utover din helse. Du kan også snakke med helsesykepleier om p-piller.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon