Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg hoppe over hormonfrie pillene to ganger på rad?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på Yasminelle 28, og lurer på hvordan det er med å «hoppe over mensen». Går det bra å hoppe over mensen 2 ganger? Slik at jeg dropper de hormonfrie pillene to ganger på rad? Har hoppet over en gang nå og har lyst til å hoppe over neste også. Har hatt litt mørk utflod.

Besvart 01.09.2019 20:29
 

Svar
Hei

Det går fint an å hoppe over mensen to ganger på rad.

Det er egentlig ingen grense for hvor lenge du kan utsette blødninger. Før eller siden vil du allikevel begynne å blø selv om du tar hormonpiller kontinuerlig. Noen får blødning etter kun å ha hoppet over de hormonfrie pillene én gang, mens andre kan hoppe over flere ganger før det kommer en blødning.

Hvis du tar hormonpillene kontinuerlig og du begynner å blø, tar du en pause i opptil 7 dager. Pausen kan være kortere; 2-4 dager er ofte nok. I pausen vil du blø litt kraftigere i noen dager. Når du starter med p-piller igjen, vil blødningene stanse. Du kan ta pause uansett hvor du er på brettet, så lenge du har tatt hormonpiller sammenhengende i minst 21 dager før pausen (sexogsamfunn.no).

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon