Hopp til hovedinnholdet

blødninger når jeg går på minipille

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har gått på et prevensjons middel som heter Desogestrel Orifarm i snart 1 år nå, og har ikke hatt noe blødninger til nå. For 11 dager siden fikk jeg plutselig mensen, eller mellomblødninger. Dette har holdt på nå i da 11 dager, litt av og på. Nå i det siste har jeg blødd litt mer, og begynner å bli lei og litt redd. Noen dager blør jeg lite, og andre litt mye. Det lukter helt normalt, kanskje litt surt? Har som sagt aldri hatt plager med blødning på pillene. Jeg er ikke seksuelt aktiv og underlivet mitt har ikke smerter/kløe hvis det er viktig informasjon(: takk for svar på forhånd(:

Besvart 02.09.2019 17:03
 

Svar
Hei jente!

Desogestrel Orifarm Orifarm Generics - Felleskatalogen Pasientutgave

 
Det er ikke uvanlig med blødninger( mer eller mindre regelmessig ) når du bruker Desogestrel Orifarm ( eller andre typer p-piller) 
 
Dette er kopiert fra felleskatalogen: "Blødninger fra skjeden kan forekomme med ujevne mellomrom ved bruk av Desogestrel Orifarm. Dette kan være bare en lett farget utflod som ikke engang krever noe bind eller kraftigere blødning som ser mer ut som en sparsom menstruasjon og som nødvendiggjør bruk av bind. Det kan også hende at du ikke får blødning i det hele tatt. De uregelmessige blødningene betyr ikke at den preventive beskyttelsen til Desogestrel Orifarm er redusert. Vanligvis trenger du ikke ta noen forholdsregler, bare fortsett å ta Desogestrel Orifarm. Du bør imidlertid konsultere legen din dersom blødningen er kraftig eller forlenget".
 
Så om blødningen fortsetter ennå og om de er kraftige , vil jeg anbefale deg

å snakke med legen din. Du kan også snakke emd helsesykepleier på skolen din om du heller vil det!


 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon