Hopp til hovedinnholdet

Er jeg beskyttet når jeg brukte to ulike p-piller før start med Cerazette?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et spørsmål angående prevensjon. Jeg har brukt Conludag i noen uker og byttet rett til Loette etter , tok deretter Loette i 2 dager og fikk resept på Cerazette 1 dag etter pga hodepine. Jeg gikk altså en dag uten å ta pille men etter 2 inntak av Cerazette hadde jeg sex og lurte da på om jeg er beskyttet?

Besvart 03.09.2019 07:39
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!

Dersom du startet på Cerazette utenom første dag i mensen så må du bruke tilleggprevensjon (kondom) de to første dagene etter oppstart. Les mer her, under "begynne på gestagenpille. Slik jeg forstår deg hadde du sex på dag 3 og da er du isåfall beskyttet.

Vi anbefaler ikke å bytte p-piller så ofte som du har gjort. Dette fordi kroppen trenger noen måneder på å venne seg til hormonene. Det er sånn at om man får bivirkninger av et merke, så gå de gjerne over i løpet av de første 3 månedene. Derfor håper jeg du nå holder deg til Cerazette en stund før du eventuelt vurderer å bytte på nytt :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon