Hopp til hovedinnholdet

Mye blødninger pga p-stav

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg fikk pstav 13.Juni og 2 uker etter skulle jeg ha mensen men den kom ikke før en uke senere også varte det i 2 uker. Den var borte i 2 uker før fen kom igjen 23.Juli og har nå vart i ca 5 uker og er lei av mensen. Om rundt 2 uker så har det gått 3 mnd og symptomene som man får av pstav skal som regel gå av etter 3-6 mnd og jeg tenker å kanskje dra til doktor hvis mensen ikke har gått over før da. Bare for å sjekke itilfelle noe er galt osv

Besvart 03.09.2019 18:30
 

Svar
Hei

Blødninger er en vanlig bivirkning ved bruk av p-stav. Vent gjerne noen uker til. Lurt å oppsøke lege hvis du fortsatt har blødninger etter 3-4 mnd.

Du kan prøve å ta p-piller i tillegg en periode og se om det får bort blødningene. Snakk gjerne med helsesykepleier eller lege om dette.

Det er gratis å få hjelp til dette ved helsestasjon for ungdom. Der kan de mye om blødninger ved bruk av p-stav. Les mer om p-stav på sexogsamfunn.no sine nettsider.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon