Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bruke p-sprøyte når jeg ammer?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, etter graviditeten ønsker jeg å starte på prevansjon. Etter samtale med lege skal jeg starte på p sprøyte. Det jeg lurer på er, må jeg ha fått tilbake mensen før jeg starter på prevansjonen, eller kan jeg bare begynne med sprøytene? Baby er 7 måneder og jeg ammer om det har noe å si.

Besvart 04.09.2019 07:50
 

Svar

 

Hei, og tak for at du skriver til ung.no!

Det er ikke anbefalt å bruke p-sprøyte så lenge du ammer. Jeg vil anbefale deg å gå tilbake til legen din og heller vurdere et gestagenpreparat. Det vil si gestagenpillen Cerazette, p-stav eller hormonspiral.

Du behøver ikke å få tilbake mensen for å begynne på hormonell prevensjon :-)

Lykke til!

Hilsen helsesykepleier. ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Langtidsvirkende prevensjonsmidler

Kobberspiral, hormonspiral og p-stav (foto: ung.no)

Helsedirektoratet og WHO anbefaler langtidsvirkende reversible prevensjonsmetoder (LARC) til unge jenter. Men du bestemmer selv hva du ønsker å bruke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon