Hopp til hovedinnholdet

P-stav/gravid?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Har hatt P-stav i over 1 år nå og har hatt hyppigere menstrasjon den siste mnd. Totalt 3 ganger. Har vært mye uvell og kvalm den siste tiden. Også hyppigere vannlating til meg å være. Har også det jeg vill kalle ubehagelige/rare følelser i maven. Kan jeg være gravid? Vet at P-stav ikke er 100% sikkert men at det er den sikreste. Så kjenner jeg blir veldig nervøs. Hilsen jente 22

Besvart 04.09.2019 23:00
 

Svar
Hei

Jeg tror det er lite sannsynlig at du er gravid når du har p-stav. Mange opplever småblødninger som bivirkning ved bruk av p-stav. Ta gjerne kontakt med helsestasjon for ungdom for hjelp til å vurdere om det er noe du kan gjøre for å få mindre og færre blødninger. Der kan du også få gratis gravidtest for å utelukke graviditet.

Det du beskriver kan være tegn på urinveisinfeksjon eller annen infeksjon. 

Det er lurt å sjekke opp plagene med helsepersonell når du du er nervør med tanke på hva det kan være.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon