Hopp til hovedinnholdet

Mistet kofferten og fikk ikke tatt p pillene

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg mistet kofferten når jeg var ute å reiste i sommer, så jeg fikk ikke tatt p-pillene mine på 4 dager, jeg hoppa heller ikke over noen piller når jeg starta å ta pillene igjen og jeg var midt i brettet, det r 4 uker siden. Jeg har hatt mensen i over to uker nå og jeg slutta å få mensen etter jeg starta med p-piller, så jeg blir litt redd av at det plutselig skal vare så lenge. Jeg har gått på p-piller i ca 1 år. Er dette farlig og når stopper jeg å blø?

Besvart 03.09.2019 10:01
 

Svar
Hei

Så fint at du kontakter ung.no

Jeg forstår det slik at du mistet menstruasjonen da du startet med pillene for ett år siden og at du nå har hatt blødninger over to uker etter at du hadde ett opphold med å ta pillene da kofferten din ble borte.

Det at du har hatt blødninger en stund nå kan både komme av at du ikke har hatt mensen på ett år og det kan komme som en følge av at du hadde ett lite opphold med å ta pillene. Dersom dette fortsetter så vil jeg anbefale deg å ta kontakt med helsesykepleier eller fastlegen din, det er nok ikke noe farlig, men det kan være ubehagelig.

Jeg håper dette var svar på det du spør om, jeg legger også ved noen artikler du kan lese

 

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon