Hopp til hovedinnholdet

Jeg har glemt en p-pille, hva gjør jeg?

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg glemte å ta p-pillen min så jeg skulle ta den neste dag, men tok då ein sukker pille fordi jeg går på loette 28 tabletter isteden for å hoppe over dem, kan jeg nå ta ein p pille, så kan jeg ta p pille så tok jeg sukker tablett og nå gå overgå p pille igjen

Besvart 02.09.2019 23:06
 

Svar
Hei jente 15 år!

Jeg er litt usikker på om jeg forstår spørsmålet ditt, derfor en litt generelt svar.

Glemmer du en "sukkerpille", har det ingen betydning. Har du glemt en rosa pille på slutten av brettet, kan du enten gå over på "sukkerpiller" i syv dager og så starte på nytt brett, eller hoppe over sukkerpillene og gå over på nytt brett. Du bør ikke få mer enn 7 dager uten rosa piller i løpet av kort tid. 

I pakningsvedlegget til Loette står følgende råd ved glemte piller: 

Dersom du har glemt en rosa tablett, og det er mindre enn 12 timer siden tabletten normalt skulle vært tatt, skal du ta den glemte tabletten umiddelbart og fortsette som normalt (ta neste tablett til vanlig tid) til brettet er tomt.
Dersom du har glemt en rosa tablett, og det er mer enn 12 timer siden den normalt skulle vært tatt, er det en risiko for at du kan bli gravid. I så fall gjør du følgende:
  • Ta den glemte tabletten umiddelbart, selv om det betyr at du tar to tabletter på samme dag.
  • Fortsett å ta tablettene til brettet er tomt.
  • Bruk i tillegg ikke-hormonell prevensjon (for eksempel kondom) de neste 7 dagene.
    • Hvis du i løpet av disse 7 dagene bruker opp de rosa tablettene på brettet, skal du begynne direkte på neste brett uten å ta noen av de hvite tablettene. Det kan være du opplever småblødninger mens du tar det andre brettet, men dette er ikke noe du skal bekymre deg for.
Dersom du har glemt én eller flere rosa tabletter på et brett og ikke får en blødning den uken du tar de hvite tablettene, kan det være du er gravid. Du bør rådføre deg med legen.
Dersom du glemmer å ta en hvit tablett, trenger du ikke foreta deg noe så lenge du begynner på neste brett på den vanlige dagen.


Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon