Hopp til hovedinnholdet

Virkningen av p-piller når man har diaree.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hatt sex like etter mensen. Går på yasminelle ppiller, disse ble tatt konkret. Ved andre dag med de lyserosa ppillene, hadde jeg diare. (Litt usikker om det kun var løs avføring). Tok ppillene etter at jeg hadde diare. På morgningen fikk jeg diare (løs avføring) igjen. Hva er sannsynnlighet for å bli gravid?

Besvart 03.09.2019 10:42
 

Svar
Hei


Så bra at du tok kontakt med oss I ung.no.  Ved mageinfeksjoner med kraftig diaree, vil effekten av p-pillene reduseres. Etter en mageinfeksjon med oppkast og kraftig diare bør man gå på tilleggsprevensjon I 7 dager etterpå.   Hvis man har diare eller løs avføring kun en gang, vil ikke effekten reduseres. Hvis jeg forstår deg rett har du bare hatt diaree/løs avføring en gang, p-pillen vil  da være effektiv og da er sannsyligheten for at du er gravid svært liten.

Jeg håper det var svar på spørsmålet ditt.  

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lurer du på om du er gravid?

Jente tar graviditetstest (ung.no)

Har du hatt sex og lurer på om du er gravid? Kanskje har menstruasjonen uteblitt, eller brystene blitt ømme? Ta en graviditetstest! Både helsestasjon for ungdom, helsesykepleier og fastlegen din kan hjelpe deg. Du kan også kjøpe en test på apoteket.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon