Hopp til hovedinnholdet

Jeg fikk mensen en uke etter jeg hoppet over mensen med p-piller, hvorfor?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er seksuelt aktiv med min kjæreste som er like gammel. Jeg har gått på Yasmin p-piller en god stund 5-6 måneder å før gikk jeg på loette, til sammen ca 1 år, i tillegg til pillene bruker vi kondom å det har aldri skjedd noe med kondomen, den har vært like hel hver gang å har ikke falt av. Jeg hoppet akuratt over den pilegrim uken å startet på nytt brett, og uken etter jeg egt skulle ha mensen så fikk jeg mensen i en uke, men veldig veldig lite, er bare litt litt rødfarge på papiret men litt mer om morningen, men alt i alt veldig lite, hva kan være grunnen til dette?

Besvart 04.09.2019 21:30
 

Svar
Hei jente 16 år!

Det er ikke uvanlig å få en mellomblødning etter man har hoppet over mensen. Noen kan hoppe over mensen med p-piller i lang tid uten å få blødninger, mens andre opplever det samme som deg. Forslår at du har mensen neste gang.

Hvis du ønsker å hoppe over eller utsette mensen senere, og opplever det samme, kan du ta en pillefri uke når en slik blødning starter. Bra pass på at du alltid har tatt mer enn 21 virksomme piller før en pause og at pausen aldri blir mer enn 7 dager. 

Når du bruker p-piller og tar de hver dag, og i tillegg bruker kondom er du veldig godt beskyttet mot graviditet. Blødningen skyldes mest sannsynlig at du har hoppet over mensen, og det er ikke noen grunn til bekymring. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon