Hopp til hovedinnholdet

uteblitt mens gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 som er litt usikker når det gjelder prevensjon, jeg har holdt på med en gutt som er et år eldre enn meg han er enig med at vi må bruke det men jeg er litt redd fordi det ikke har funket som vi begge hadde ønsket, problemet er at jeg har ikke fått mensen ennå det er fjerde dagen i uken jeg skulle fått den gått over lang tid, har snakket med han men jeg er redd om det har skjedd noe uønsket imens vi har holdt på. Jeg skulle ønsket jeg hadde tenkt gjennom tingene men jeg var litt feiltenkt, hva må jeg gjøre?

Besvart 06.09.2019 12:51
 

Svar
Hei


jente 16 år, det er fint du skriver til oss i ung.no når du er usikker på hva du skal gjøre nå.

Veldig bra at dere er enig om å bruke prevensjon i hvert fall, du skriver ikke noe om hvilke prevensjon dere har brukt som du er redd ikke har funket?

Hvis du ikke bruker p-piller må dere bruke kondom ved samleie, kanskje dere har gjort det men ikke fått det til å fungere?

Hvis mensen din har uteblitt er det best at du tar en graviditets test for å sjekke om du kan ha blitt gravid. Det kan være flere årsaker til at mensen blir forsinket, dersom du er engstelig for graviditet eller stresset av andre grunner kan dette ha innvirkning på mensen.

Hvis du snakker med  helsesykepleier på skolen din kan du få tatt en graviditetstest der, hun har taushetsplikt og kan også gi deg råd og veiledning om ulike prevensjonsmetoder.

Du kan også gå til helsestasjon for ungdom hvis det finnes en der du bor, dersom det er et Amathea kontor i nærheten av der du bor kan de også hjelpe deg med graviditetstest og prevensjonsveiledning. Alle har taushetsplikt og det er gratis.

Jeg legger ved noen artikler der du kan lese mer om prevensjon og graviditetstest, og hvilke tjenester Amathea kan tilby.

lykke til! 

 

 

 

 

 

 

 

Vennlig hilsen Amathea i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Gravid og usikker? -Få gratis veiledning hos Amathea

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon