Hopp til hovedinnholdet

Jeg har veldig uregelmessig mens med p stav, hvorfor blir det ikke bedre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt veldig uregelmessig mens i 1,6 mnd med p stav. Har hatt 2 bøldninger i mnd. Ca 5 dager med rød/brun mensen og 5 dager med rødt vanlig mensen ( samme mengde som før jeg satt inn ). Har også hatt 3 mnd uten blødninger og et parr mnd med veldig uregelmessig blødning. Hvorfor forbedrer det seg ikke? Er det normalt? Jeg vurderer p ta den ut

Besvart 09.09.2019 23:54
 

Svar
Hei jente 19 år!

Det er helt normalt å ha uregelmessig mens med p-stav. Det er en kjent bivirkning, men er mest vanlig de tre til seks første månedene. En del opplever bedring etter det, men ikke alle. Noen tar p-piller i tillegg en periode for å se om det reduserer blødningene.

Hvis blødningene fortsetter, kan du ta det opp med fastlegen din. Du kan som sagt prøve p-piller i tillegg en periode eller vurdere om du vil bytte prevensjon. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon