Hopp til hovedinnholdet

Pillefri 5 dager. Bruker 21 p-piller. Vil bytte tid.Tok 2 en dag.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tok pillefri pause på 5 dager og går på 21 dagers p piller. Jeg tok så med uhell 2 piller ved oppstart etter p pillefrie uken, og vil også bytte tid. Er det mulig om jeg selvom tok to ppiller idag. kan imorgen da ta p pille til en annen tid for å bytte tid? Og må jeg ta en p pille fra neste brett for å være sikker fremover? For jeg har jo tatt 21 piller, men bare to på en dag.

Besvart 16.09.2019 10:39
 

Svar
Hei

Nei, du behøver ikke ta et nytt brett. Det viktige er at du tar en p-pille hver dag. Du kan bytte til en tid som passer deg bedre. Det viktige er at det ikke må gå mer en maks 36 timer mellom to p-piller. 
Eksempel: Tar du p-pillen kl. 07 på morgenen og vil bytte til kvelden kan du gjøre: Kl. 07 i dag, i morgen kl.18, er 35 timer mellom. Neste dag tar du den når du vil ta den. 

Går du på 21 p-piller kan du ta piller i flere dager en 21 etter hverandre. Du kan ta p-piller så lenge du synes det er ok å ikke blø. Får du småblødninger etter 30 dager kan du ta et opphold på 5 dager og begynne på P-piller igjen. Det som er viktig er at du tar pillene dine hver dag til samme tid i minst 21 dager. 

Er det uklart kan helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom hjelpe deg så du er sikker på at det blir riktig. 

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon