Hopp til hovedinnholdet

Bytte hormonspiral?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 20 år, som har hormonspiralen Kyleena, som jeg har hatt i ca 1 1/2 år. Jeg opplever stadig uregelmessige blødninger, og har derfor prøvd å gå på p-piller ved siden av den siste tiden. Hørt det ikke er lurt å kombinere to typer prevensjon samtidig over lenger tid, og lurer på om det kan hjelpe å bytte til et annet merke på hormonspiralen? :) Noen erfaringer?

Besvart 14.09.2019 21:39
 

Svar
Hei

Det finnes flere typer hormonspiral, Mirena og Levosert, som er de sterkeste, Kyleena som er middels sterk og Jaydess som er den svakeste.

Det er mulig å bytte hormonspiral for å endre blødningsmønsteret. Det må gjøres en individuell vurdering av helsesykepleier eller lege for å få avklart om du kan bytte.

Kontakt de som ga deg resept på Kyleena og be de gjøre en vurdering.

Masse lykke til :-)

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Før du velger prevensjonsmetode

Ulike prevensjonsmidler (foto: ung.no)

Du har begynt å ha sex eller vet at det snart vil skje. Du ønsker ikke å bli gravid og vil begynne med prevensjon for å hindre det. Det finnes mange ulike metoder å velge mellom. Hva vil passe best for deg?

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon