Hopp til hovedinnholdet

Bytte fra hormonspiral til p-sprøyte.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt hormonspiral og fikk tatt den ut idag etter 1,5 år. Fikk p-sprøyte satt inn samtidig og legen sa at risikoen for å bli gravid selvom jeg ikke bruker kondom de neste 7 dagene er minimal. Jeg leste på nett nå etter dette at man ikke skal ha ubeskyttet sex 7 dager før man tar ut spiralen og jeg hadde ubeskyttet sex på mandag, og nå er det fredag. Har dette noen betydning siden jeg fikk satt inn p-sprøyte umiddelbart etter jeg fikk fjernet spiralen i tillegg til at jeg har hatt den i så lenge? Evt, hva kan jeg gjøre nå?

Besvart 17.09.2019 16:12
 

Svar
Hei

Så bra at du tok kontakt med oss I ung.no.  Det er nok sant det du leste; hvis du skal opprettholde sikkerheten skal P-sprøyten settes minst 7 dager før hormonspiralen fjernes.  

Det er dessverre for sent for nødprevensjon og kobberspiral nå.  Det du bør gjøre er å ta en graviditetstest 3 uker etter det samleiet du hadde forrige mandag. Gratis gravidtetstester får du hos Amathea og på helsestasjon for ungdom. Hvis du trenger noen å prate med kan du ta kontakt med ditt nærmeste Amathea kontor.

 

 


Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med?

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon