Hopp til hovedinnholdet

Bivirkninger av p-pillene?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har brukt p piller i ca et halvt år nå. Og merker at jeg gråter ekstremt mye over ingenting hele tiden, noe jeg ikke gjorde før. Kan det være en årsak til dette?

Besvart 17.09.2019 12:41
 

Svar
Hei jente 15 år

Så fint du skriver til ung.no

En kan få bivirkninger av p-piller. De vanligste bivirkningene av p-piller er hodepine, ømme bryster, tørrhet i skjeden, økt utflod, kvalme, humørsvingninger, depresjon, kviser og mindre sexlyst. Bivirkningene er alltid verst i begynnelsen, og går som regel over i løpet av de 3 første månedene. Hvis plagene ikke går over kan du bytte til en annen prevensjon eller et annet merke.

Du skriver at du gråter ekstremt mye over ingenting hele tiden. Dette kan være bivirkninger av p-pillene du går på. Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesykepleier/legen om dette. Kanskje er det et annet prevensjonsmiddel som funker bedre for deg. 

Lykke til, anbefaler deg å lese vedlagt artikkel. 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon