Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få gratis p-sprøyte på helsestasjon for ungdom?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Heisann☺️ Tenkte å starte med prevensjon, og syntes p-sprøyte virker ganske greit. Veit dere om helsestasjoner for ungdom gir gratis p-sprøyter til 17-år gamle jenter? Finner ingenting om det på hjemmesiden deres og eg orker ikke å dra inn dit og så gir dei ikke.. takk på forhand☺️

Besvart 15.09.2019 22:40
 

Svar
Hei jente 17!

På noen helsestasjoner for ungdom, kan en få gratis prevensjon. Men, jenter som er mellom 16 og 21 år får gratis prevensjon på alle apotek, også p-sprøyte.

For å få utdelt gratis p-sprøyte på apoteket, må du ha med deg en resept. Helsesykepleier på skolen din og på helsestasjon for ungdom kan gi deg denne resepten. Det samme kan lege på helsestasjon for ungdom og fastlegen.

Les gjerne vedlagte artikler for mer informasjon.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon