Hopp til hovedinnholdet

Når går uregelmessige blødninger over med Cerazette ? Brukt de i 2 mnd.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har gått på Cerazette i ca. 2 mnd nå og har blødninger i 10 dager på, og 7 dager av også på'n igjen. Når går dette evt. over, hvis det gjør det? Burde jeg bytte hvis det ikke går over? Og i så fall til hvilke?

Besvart 18.09.2019 10:30
 

Svar
Hei

Å begynne med p-piller kan være en utfordring for tålmodigheten de 5-6 første månedene. Det er der jeg opplever at du er nå.  

Det er normal bivirkning du har av p-pillen du har fått. Det vil bli mye bedre i løpet av de neste to tre månedene. Mange som går på Cerazette opplever  at blødningene vil bli helt borte i lange perioder etter de første slitsomme månedene. 

Å bytte p-piller er ikke å anbefale de første 6 månedene. Årsaken er at det kan bli enda mer rot med blødninger og det er ikke gunstig i forhold til faren for blodpropp.  Det er ikke farlig, men kan være fryktelig slitsomt. 

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Det her kommer du til å takle fint.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon