Hopp til hovedinnholdet

Vises resept på p-piller på Helsenorge.no?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge hatt lyst til å starte på p-piller, men jeg vil ikke at foreldrene mine skal vite at jeg går på det. Hvis jeg får resept på p-piller, kommer det da inn på helsenorge.No at jeg går på p-piller? Eller er det mulig å unngå det?

Besvart 18.09.2019 11:05
 

Svar
Hei jente 16 år

Foreldrene dine trenger ikke å vite at du bruker p-piller. Den som skriver ut resept til deg har taushetsplikt og foreldrene dine kan ikke ha innsyn i din journal om du ikke ønsker det, når du er 16 år. Du bestemmer selv hva du vil dele med foreldrene dine fra din helsejournal.

Inne på helsenorge.no kan du bruke innstillinger som gjør at resepten din ikke blir tilgjengelig for andre enn legen din eller den som skriver ut resepten din. 

Dersom du får resept på papir hos helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom vil ikke denne komme inn i din helsenorge profil.

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg. Du kan trygt starte opp med hormonell prevensjon om du ønsker det:) 

Med vennlig hilsen helsesykepleier/ jordmor, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon