Hopp til hovedinnholdet

Jeg husker ikke om jeg tok pillen idag, går det fint å ta en ny ikveld?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bruker p-pillene Orlacon og pleier vanligvis å ta p-pillene mine på kvelden, men etter jeg sist jeg hadde mensen har det blitt til at jeg tar p-pillene på formiddagen (kl.16) og fordi jeg bare har vært hjemme idag er jeg veldig usikker på om jeg husket å ta pillen ettersom dette er en «ny» rutine og dagene på brettet samsvarer ikke med hvilke dager jeg har tatt pillene, så det hjelper ikke - så jeg lurte på om det går fint om jeg tar en pille for sikkerhets skyld kl 24:00 når jeg legger meg for å være på den sikre siden og ved at jeg ved neste pille imorgen endrer det til at jeg tar den (og de neste) på kvelden (20:00 tiden) slik som jeg pleide før ettersom det er lettere å huske - takk for svar :)

Besvart 20.09.2019 19:55
 

Svar
Hei

Det er lurt å finne en rutine for når man tar p-piller som man klarer å huske, så det er nok ikke dumt å bytte tidspunkt til kvelden hvis det var enklere å huske.

Ved å ta en pille til på kvelden fordi du ikke husket om du har tatt en iløpet av dagen, så tar du kanskje to piller på samme dag. Det er ikke farlig og går fint. Du fortsetter bare med en pille hver dag etter det. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon