Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir overgangen fra Loette til Oralcon p-piller?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på loette og har denne uka pillefri uke! Jeg var hos helsesøster idag og fikk beskjed om å prøve noen nye p-piller fordi jeg lenge har vært plaget med mellomblødninger! Jeg fikk Oralcon p-piller! Jeg skal egentlig starte på nytt brett førstkommende mandag, men lurte på om jeg heller kunne starte imorgen(fredag)? Er jeg beskyttet om jeg velger å starte på nytt brett og nye p-piller 2 dager før? Jeg hadde sex på tirsdag(den pillefrie uka) men keg er vel fortsatt beskyttet?

Besvart 19.09.2019 21:50
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no. 

Ja, du kan starte med Oralcon i morgen. Da starter du på nytt brett og du er beskyttet fra dag en fordi den pillefrie uken din har ikke vart lengre enn 7 dager. 

Det er fint at du fikk Oralcon p-piller som inneholder litt mer østrogen enn Loette. Det fine er at det er i samme "p-pille familie" så du vil nok ikke merke noe særlig av overgangen annet enn at blødningene vil det mest sannsynlig bli bedre kontroll på. 

Her er en fin huskeregel:

sexogsamfunn.no/wp-content/uploads/2017/08/21-pille-360x208.png" sizes="(max-width: 360px) 100vw, 360px" srcset="www.sexogsamfunn.no/wp-content/uploads/2017/08/21-pille-360x208.png 360w, www.sexogsamfunn.no/wp-content/uploads/2017/08/21-pille-32x18.png 32w" alt="" width="360" height="208" />

Håper du fikk svar på ditt spørsmål.

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon