Hopp til hovedinnholdet

To glemte p-piller, bør jeg bruke kondom i en uke da?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg begynte akkurat på P-piller. Og da jeg var på mim andre uke, fikk jeg ikke tatt pillen to dager på rad (det gikk altså da 48 timer). Dersom jeg begynner på nytt - og går på det i minst syv (nye) dager, er jeg trygg da?

Besvart 22.09.2019 19:06
 

Svar
Hei

Hvis du har glemt to p-piller i uke to av p-pillebrettet må du bruke kondom de neste syv dagene. Ta den glemte p-pillen og kast den andre. Gå så videre på brettet.

Hvis du har hatt samleie de siste syv dagene anbefales det at du tar nødprevensjon i tillegg.

Hvis pillene du har glemt er pillene mellom dag 1-14 (de to første ukene på brettet) kan du fortsette som før på brettet. Når du er ferdig med brettet kan du enten ha en pillefri uke med blødning eller starte rett på nytt brett (og dermed hoppe over blødningen).

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon