Hopp til hovedinnholdet

Vond lukt fra underlivet etter å ha satt inn kobberspiral

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 17 år som for ca. 2 uker siden satte inn en kobberspiral. Bare noen dager etterpå fikk jeg mensen, men etter det har jeg hatt mye blankt, gult utflod som kan lukte litt vondt. Jeg har ikke klamydia for det har jeg sjekket meg for. Er dette normalt eller det noe galt? Jeg tørr ikke å ha sex med kjæresten min om det skal fortsette være slik, synes det er flaut og ekkelt.

Besvart 22.09.2019 22:20
 

Svar
Hei jente!
 

Lommelegen - Blødning og luktende utflod med hormonspiral

Det er dessverre ikke uvanlig med utflod og blødinger etter at du har satt inn spiral. Dette kommer av at hormoner fra spiralen virker inn og hemmer eggløsningen.  I tillegg kan spiralens berøring med livmorens slimhinne også medføre mindre blødninger. Et tredje moment er at spiralen kan forskyve seg. 

I skjeden er det mange typer bakterier. Det skal være flest melkesyrespaltende mikrober (lactobaciller), som bevirker at skjedesekretet er syrlig og normalt. Vedvarende blødninger kan forstyrre denne balansen, og medføre økning av bakterier med illeluktende stoffskifteprodukter. Dette kaller vi bakteriell vaginose, eller skjedekatarr. Det kan være dette du har fått, men det kan jeg ikke si sikkert. Jeg vil anbefale deg uansett å snakke emd legen din, slik at du kan få effetiv behandling og slipper disse plagene!


 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon