Hopp til hovedinnholdet

prøver å bli gravid

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har gått på Cerazette i flere år. Jeg og samboer prøver å bli gravide, men grunnet at han jobber turnus annen hver uke, ser vi hverandre kun annen hver uke. Jeg sluttet på de 2/9 og fikk mensen i dag 22/9. Etter mine beregninger, om syklusen kommer regelmessig på rundt 28 dager, vil EL krasje med den uken han er på jobb. Er det mulig å forskyve mensen på en eller annen måte? Ta noen ekstra piller med Cerazette for så å slutte igjen? Takk for svar !

Besvart 25.09.2019 15:55
 

Svar
Hei

Fint du skriver til oss i ung.no

Det er kjekt at dere ønsker å få barn, heldigvis har du god tid til å få det til siden du er 20 år. 

Når en slutter på Cerazette kommer eggløsningen raskt tilbake, i teorien kan en få eggløsning dagen etter siste pille.

Du skriver at du sluttet med pillene 2/9 og fikk mensen 22/9 det betyr at du mest sannsynlig har hatt en eggløsning rundt 8/9

Vi er mest fruktbar når vi har sex dagene før eggløsning. Siden sædceller kan leve i 5 døgn, og noen ganger inntil 7 døgn i eggledere kan du bli gravid dersom du har sex opptil 7 døgn før eggløsning.

En eggløsning har alltid skjedd ca 14 dager før en menstruasjon kommer. Det er lett å vite når du har menstruasjon, men det er ikke så lett å vite når du har eggløsning. Det er vanlig at perioden fra første dag i mensen og frem til eggløsning kan variere fra syklus til syklus, så selv om du har en regelmessig menstruasjon kan en eggløsning komme senere eller tidligere enn forventet. Det vil derfor være stor sjanse for å bli gravid om dere  slapper av og har et normalt sexliv i tiden fremover. Dersom det ikke skjer kan du gå til en gynekolog for å sjekke at alt er ok. 

jeg legger ved en artikkel der du kan lese mer om graviditet og eggløsning.

Lykke til!  

   

Vennlig hilsen Amathea i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon