Hopp til hovedinnholdet

Er det vanlig å få mensen selvom jeg går på p-piller?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på snart 16 år. Jeg har gått på pillene oralcon i litt over en måned. Når det hadde gått en måned og jeg hadde tatt 1,5 brett fikk jeg mensen. Jeg blør en del. Er det vanlig å få mensen selvom jeg går på ppiller?

Besvart 28.09.2019 14:33
 

Svar
Hei jente, snart 16 år. 

Det kan være at en får gjennombrudds-blødning, spesielt til å begynne med når en tar p-piller. 

Du har en p-pille som vanligvis ikke gir så mye gjennombrudds-blødning, men i og med at du akkurat har startet, kom denne blødningen. 

Du kan ta en liten pause, 4 dager er ofte nok, før du fortsetter. Da blør du ut det blodet som har samlet seg og du kan fortsette. 

Det er viktig at du husker at du alltid må ha tatt minst 21 p-piller sammenhengende, før du tar pause. En må ta 21 p-piller sammenhengende for å være sikker i den pillefri pausen.

Etterhvert vil det være lettere å hoppe over pausen uten på få blødning.

Sikkerheten øker også når du hopper over pausen.  

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon