Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg behandle meg mot Klamydia i sjul?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har bare et spørsmål. Jeg har lett rundt på nettet men ikke funnet noe om det. Om jeg tester meg for for eksempel klamydia, og testen er positiv, må foreldre vite det? Må jeg liksom fortelle mamma at jeg har klamydia eller kan jeg ta behandlingen i skjul?

Besvart 09.10.2019 23:00
 

Svar
Hei

Ja det kan du. Du kan oppsøke helsestasjon for ungdom og få hjelp til testing og behandling uten at foreldrene dine blir involvert i det. Det viktigste er at du tester deg og får behandling om du trenger det.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mange blir smittet av klamydia

Par i senga (colourbox.com)

Rundt 25 000 tilfeller av klamydia oppdages hvert år. Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer, kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon