Hopp til hovedinnholdet

Jeg har tatt p-piller i 2 uker, fått blødninger, skal jeg fortsette?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei har nettop begynt med p piller . I sommer brukte eg nokon som gjorde at eg blødde konstant i 3mnd. Fekk nokon nye no som heite almina 28 har tatt dei røde no i ca 2 uker men har hatt litt blødning dei 2 siste dagane skal ej då begynne m dei kvite eller skal eg berre fortsette i rekkefølga og ta dei kvite på mandag?

Besvart 12.10.2019 21:54
 

Svar
Hei jente 20 år.

Mange jenter opplever gjennombruddsblødninger når de bruker p-piller, og spesielt i oppstarten. Dette er ikke farlig, men selvfølgelig veldig plagsomt.

Når du bruker p-piller må du alltid ta minst 21 aktive piller før du tar en pause/ pausepiller (de hvite) Hvis ikke vil ikke pillen dine virke slik de skal og du kan bli gravid. Derfor er det viktig at du nå tar ut brettet i den rekkefølgen som du skal, selv om du har begynt å få blødninger. 

Om du fortsatt blir plaget med gjennombruddsblødninger, vil jeg anbefale deg å ta en ny prat med legen din. Sammen kan dere finne ut om du kan velge en annen p-pille, eller en annen prevensjon.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon