Hopp til hovedinnholdet

Ubeskyttet samleie.

Gutt 14 år
 

Spørsmål
Hei! Lurer på ting.. 1. Jeg og Kjæresten min har hatt sex noen ganger nå uten kondom eller annen prevansjon, men jeg har ikke kommet noen av gangene, hu kan ikke være/bli gravid da ?? 2. Og hvis jeg kjenner at jeg kommer snart, kan jeg da ta den ut og runke ferdig uten at hun blir gravid ?? 3. Ehh.. var hos kjæresten min denne helga og hadde sex uten kondom 3 ganger, også har jeg blitt litt rød rundt kuken.. hvorfor det og er det farlig eller no ?? 4. Og grunnen til at vi har hatt sex uten kondom er pga av at jeg kjenner INGENTING med kondom og uten så kjenner jeg masse deilig :) Men kjenner hun mer uten enn med ?? Takk for svar på forhånd :) Hilsen TENKENDE Gutt...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 

Hei og takk for spørsmål.

 

1 og 2.  Det er alltid en viss risiko for å bli gravid når en har ubeskyttet samleie. Selv om det ikke går for deg inne i jenta, kan det være sædceller i penissekretet. Dette er en metode som dere IKKE må bruke som prevensjon for det er det IKKE. Fortsetter dere med dette blir hun gravid før eller senere.

3. Du er blitt rød rundt penis pga friksjon under samleie.  Dette er ikke uvanlig. Det vil forsvinne av seg selv , hvis ikke kan du smøre litt sårsalve på.

4. Det er en myte at en kenner mindre med kondom på. Sex består ikke bare av samleie. Dere bør kose,kysse,beføle hverander og få nytelse av dette også. Spør henne hva hun liker at du gjør med henne. Å hugs ALLTID prevensjon når dere har sex. Etter ubeskyttet sex bør en alltid bruke nødprevensjon.

Dere kan også oppsøke helsestasjon for ungdom for å få mer informasjon og veiledning om prevensjon. Kanskje hun kan starte opp med p-piller?

Lykke til videre og god sommer:-)

Jeg legger ved artikler om prevensjon og nødprevensjon som du kan se på.

 

Vennlig hilsen helsesøster


Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Ungdom krever kondom!

Gutt holder et kondom (coloutbox.com)

Noen ganger er det vanskelig å be om å bruke kondom. Eller ingen har husket å ta med et kondom… Det finnes mange unnskyldninger for ikke å bruke kondom, men er de gode nok til å akseptere det å ha ubeskyttet samleie?

Ungdom har talt: Vi krever kondom! Hver gang, og under hele samleiet.

Stem også i vår kondom-VOTE

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon


Quiz: Hva vet du om kropp og helse?

Hva er anoreksi?