Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Jeg fikk mensen på sukkerpillene som bare varte tre dager, og den var ikke som den vanlige mensen.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg går på p-piller (loette) og har kjæreste. Torsdag 1. juni begynte jeg på sukkerpiller, og fikk det jeg trodde var mensen på søndag. I dag, tirsdag, er mensen helt borte. Mensen var veldig lyserosa, og lignet ikke på den vanlige mensen. I denne perioden hadde jeg en del sex. Kan det ha vært derfor mensen var så rar/kun varte i to dager? Jeg er redd jeg fikk en festeblødning.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er ikke uvanlig at mensen kan vare kortere, og noen ganger kan den utebli helt, uten at det er noen grunn for det. Dette forutsetter at du har tatt p-pillene slik du skal. Dersom du har glemt flere p-piller før sukkerpillene, så kan en annerledes mensen være en festeblødning eller tegn på graviditet. Så lenge du har tatt en p-pille hver dag og det har gått mindre enn 48 timer mellom to p-piller, så er nok dette bare en annerledes mensen.

Om du har glemt (mer enn 48 timer mellom) en p-pille før sukkerpillene så bør du oppsøke helsestasjon for ungdom å ta en graviditetstest for å utelukke graviditet.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Du har glemt å ta p-pillen til rett tid (eller vært magesyk). Du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. P-plasteret har falt av uten at du merket det. Plutselig var det gått mer enn 12 uker siden forrige p-sprøyte. Her finner du råd om hva du skal gjøre.

Informasjon om dette vil du også finne i pakningsvedlegget til prevensjonsmetoden din.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Gravid?
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om gravid?