Hopp til hovedinnholdet

Mamma forstår ikke at sex er vanlig for ungdom.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Her om dagen fant mamma p pillene mine og nesten slo meg. Jeg skjønner ikke hvorfor hun er så sur! Jeg lever mellom to kulturer, jeg vet at hun er ekstremt i mot sex i min alder, men det er bedre enn at jeg er gravid! Hu nevner hvor dårlig jente jeg er og hvor flau hu er ovenfor meg.. Hun sier at jeg er et lite barn og at alle menn er ute etter å voldta meg, men jeg tar ansvar og hun sier at jeg ikke skjønner noen ting og at hun har rett siden hun er den voksne av oss to! Hun sier at onanering er tabu og det er farlig.

Besvart 16.05.2018 23:11
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no. 
 
Jeg forstår godt at dette er vanskelig for deg! Jeg vil begynne med å gi deg hundre prosent støtte. Du er en flott og smart jente som tar ansvar for din egen helse og seksualitet, og det skal du være stolt av og føle deg sterk av. Det å onanere er sunt og naturlig, og det er normalt at man gjør det så mye eller lite som man har lyst til. Det å onanere gjør at man kjenner seg selv og sine grenser seksuelt bedre, noe som er veldig viktig når man skal dele noe intimt med andre. 
 
Som du sier lever du mellom to kulturer, med alt av styrke og også utfordringer det fører med seg. Det er du som har rett til å definere hvem du er til en hver tid. Ingen har rett til å true eller presse deg, ikke engang din familie. Les gjerne i linken under om negativ sosial kontroll og se om du kjenner deg igjen der. Det er ikke greit at mamma snakker sånn til deg og at hun snakker dårlig om deg. Det høres ut som om mamma trenger å bli mer kjent og trygg på hvordan du lever i Norge, så hun ser at hun absolutt kan stole på deg. Her kan helsesøster hjelpe deg, både med støtte til deg og med støtte til mamma. Ta en tur til henne eller til helsestasjon for ungdom, så får du flere voksne i ditt hjørne. Det fortjener du. 
 
Hold hodet høyt og ikke la noen gi deg skam. Own it!
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Utsettes du for sosial kontroll?

PC med hengelås (colourbox.com)

Bestemmer dine foreldre over fritiden din? Kontrollerer de din mobil og PC? Bestemmer de hvilke klær du kan bruke? Er det så sterk kontroll at du ikke får hverdagen din til å fungere med venner, lekser, fritidsaktiviteter og lignende?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme