Hopp til hovedinnholdet

Mamma vil ikke være mamma

Jente 14 år
 

Spørsmål

Mamma sier til meg at hun ikke vil være mamma lenger. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, er jeg virkelig så ille.. Er det bare min feil.

Besvart 20.12.2018 16:24
 

Svar
Hei.
Det er ikke slik at en kan slutte å være forelder for barna sine selv om det av og til kan oppleves vanskelig å være en god forelder.  Heldigvis finnes det mye hjelp å få for foreldre som sliter med dette.  Kanskje din mamma skulle be om hjelp fra barneverntjenesten eller familiekontoret for å få gode råd og veiledning på hvordan hun kan klare å være en god mamma for deg. 
Det er heller ikke sikkert at hun mener det slik hun sier det og som du hører det.  Kanskje hun er forferdelig oppgitt og sliten og da sier en av og til dumme ting som en egentlig ikke mener. 
Det kan jo være en ide at du snakker med mamma om hvordan du kjenner det når hun sier ting på denne måten.  Men husk å si det en gang når dere IKKE krangler, men har det hyggelig sammen.  Fortell at dette gjør deg trist og bekymret og at du også ønsker at dere skal ha det fint sammen. 
Lykke til.
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Jostein M Nesse

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning