Hopp til hovedinnholdet

Kommer mamma til å få vite at det er jeg som ringte barneverntjenesten?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 13 år gammel jente som har det dårlig hjemme. Jeg gruer meg til å komme hjem fordi mamma kontrollerer meg hele tiden. Hvis jeg er for lenge i rommet mitt, så tar hun fra meg mobilen og når jeg ikke greier å gjør husarbeid, så slår hun meg. Det er derfor jeg har blåmerke på armen nå fordi jeg ikke fikk til å vaske tallerkenen sånn som hun ville. Jeg blir redd for å si det fordi jeg tror mamma kommer til å bil sint på meg. Hvis jeg sier ifra til barnevernet, kommer mamma til å få vite at det var jeg som ringte, eller? Jeg vil ikke at mamma skal få vite at jeg ringer.

Besvart 10.04.2019 15:04
 

Svar
Hei

Det høres ut som at det er viktig at barneverntjenesten får vite om hvordan du har det hjemme. Foreldre har ikke lov til å utsette barn for vold. Du kan velge å melde inn saken anonymt, slik at verken barnevern eller moren din vet hvem som melder. Men det er vanskelig å være helt anonym hvis du ringer fra eget telefonnummer eller du skriver en melding hvor det fremgår på en eller annen måte at det er deg som har skrevet den.  

Du kan ta kontakt med Alarmtelefonen på nummer 116 111 og snakke med noen der anonymt og gratis. 

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen eller nærmeste helsestasjon for ungdom om alt som du synes er vanskelig. Helsesykepleiere  kan hjelpe deg med å ta kontakt med barneverntjenesten eller andre hjelpeinstanser.

Med vennlig hilsen barnevernjuristen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern