Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kranglet skikkelig med mamma og pappa, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har kranglet skikkelig med både mamma og pappa... jeg fikk husarrest i 14dager. Nå klarer jeg ikke tenke på noe annet en at jeg vil rømme/selvmord. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 12.06.2019 09:11
 

Svar
Hei

Det er vondt det du forteller om. Jeg skulle ønske du ikke hadde opplevd å bli så fortvilet at du ikke klarer å tenke på noe annet enn å rømme eller begå selvmord.

Er det første gangen dere krangler så fælt? Og er det første gangen du får husarrest? Uansett hva som er grunnen til krangelen, så er det alltid andre løsninger enn det du tenker på. Jeg antar at du er på skolen selv om du har husarrest? Jeg foreslår at du snakker med helsesykepleier eller en grei lærer du stoler på. Fortell om det som har skjedd. Kanskje kan du få hjelp til å si i fra til foreldrene dine hvor fortvilet du ble etter krangelen?

Har du venner du kan snakke med? Kanskje de har opplevd noe av det samme? Du er 13 år gammel, og da er det mange sterke følelser som raser rundt i kroppen og hodet ditt. Kanskje du og vennene dine kan snakke om hvordan det er plutselig å bli sint, og så plutselig bli glad igjen? Det kan være slitsomt med alle disse følelsene, kanskje foreldrene dine har glemt litt hvordan det er å være 13 år?

Jeg foreslår også at du ringer Alarmtelefonen 116 111 dersom du kjenner på deg at du er veldig fortvilet og trenger å få snakket med noen fort.

Kikk litt på de artiklene jeg har funnet til deg og som står under her. Her kan du for eksempel lese om hvordan andre har det når de har kranglet med foreldrene sine. Også vil jeg du skal lese om hvorfor det hjelper å snakke med noen når man har det vondt.

Lykke til!

 

Med vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern