Hopp til hovedinnholdet

Blitt slått av faren min. Føler meg ikke trygg hjemme.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har blitt slått av min far å truet men dette er nå ca6 mnd siden sist skjedde men er enda redd å føler meg enda ikke trygg hjemme,går det an å si i fra om til barnevernet nå? eller er det for sent? går det an å komme i forster hjem eller besøks hjem for meg ? etter som at jeg ønsker det etter dette som har skjedd meg ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13!

 

Det høres ut som du ikke har det bra og at du er  redd for at du pånytt skal oppleve å bli  slått av din far. Ingen barn måtte gå rundt og  føle seg utrygg i sitt eget hjem, og det finnes voksne rundt deg som skal kunne hjelpe deg.

 

 Du spør om det er for sent å si ifra om dette til barnevernet nå? Barnevernet kan du alltid ta kontakt med, men det finnes også andre muligheter før barnevernet som også kan hjelpe deg på veien til å bli tryggere. Dersom du ikke allerede har snakket med helsesøster på skolen din, foreslår jeg at du starter med å ta kontakt med henne . Helsesøster skal vite om  hjelpeapparatet i kommunen der du bor og hvem som er lurt å ta kontakt med . Etter at du har snakket med henne skal hun kunne finne ut hvem som er best for  å hjelpe deg til å få det bedre – muligens barnevernet i kommunen. Dersom du kommer i kontakt med barnevernet vil de undersøke hvordan du har det og så vil de sammen med deg forsøke å finne en løsning  for at du kan få det bedre og føle deg trygg.

 

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, som er gratis på nummer 116 111.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge Tlf 116 111

i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme