Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor går ikke forholdet vårt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er utrolig lei meg nå. Jeg føler at verden er så tom og grå. Jeg er ensom. Det er rart å tenke på, fordi uten kjæresten min føler jeg at verden raser ned. Jeg har blitt så avhengig av han :( Jeg klarer liksom ikke å være selvstendig. Også har jeg heller ikke noe å gjøre. Jo jeg kunne gjort lekser. Kanskje jeg skal gjøre det? Mitt psykiske liv er et kaos. Selv om jeg vet at jeg har det veldig bra så føler jeg ikke det. Jeg er deprimert, og føler meg ensom. Det er som om jeg har ingen venner. Jeg vet ikke om det er noen som bryr seg en gang. Jeg føler meg veldig isolert også, jeg sitter jo bare på pcen. Det er som om ingen bryr seg. Jeg er redd for at jeg er gravid også. Hva skal jeg gjøre da? Livet mitt kommer til å bli ødelagt. Det er allerede i gang. Sakte men sikkert blir jeg bare svakere, tristere og mer uselvstendig. Det er som om jeg mister hvem jeg er. Men uten han har jeg ingenting heller. Hva skal jeg gjøre? Jeg har ikke lyst til å være avhengig av noen.. Jeg har ikke lyst til å slå opp med han heller. Men jeg vet ikke hvordan det skal funke. Hvordan jeg skal ha et normalt liv, normal psyke osv. Hvordan skal det bli mulig? Jeg må ta en beslutning selv. Det har ikke noe hensikt å spørre andre. Jeg må lytte til min egen mage hva som er den rette avgjørelse. Om det er å fortsette i forholdet eller ikke vet jeg ikke. Man vil liksom aldri vite hva som er rett, man må bare ta et valg som man kanskje ikke vil være 100% fornøyd med da, men det er åpningen for noe nytt. Nå er det jo ikke sånn at man er stengt i et forhold, eller? Trenger man å være det? Det lurer jeg på. I så fall, hvordan skulle jeg fått forholdet til å bli mer fritt. Vi har jo vært så mye oppi hverandre dette året, jeg kan ikke tenke noe annet. Det har bare vært oss to. Ingen andre. Ingen mamma, ingen pappa, ingen venner, bare oss to. Jeg blir litt rar av å tenke på det. Som om det ikke har stått noen andre foran meg enn han. Det er ikke bra tror jeg.. Så, hvordan skal jeg gjøre dette? Hvis jeg slår opp, da blir vi antakeligvis uvenner, og kommer aldri til å holde kontakten igjen. Vi kommer aldri til å snakke sammen. Og hvis vi gjøre det, så kommer vi til å tenke på de dagene da vi var kjærester og holdt rundt hverandre, hadde sex osv. Det er helt forferdlig. Jeg kan ikke tenke meg noen slike tanker. Jeg vil ikke slå opp med han.. Jeg vil ha han. Men hvorfor går ikke forholdet vårt da? Hva er galt? .. Trenger vi en pause? Eller vil det bare gjøre det verre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når jeg leser det du skriver, virker det på meg som det er NOE i forholdet som gjør at du nå vurderer å avslutte det, men at det er en del av deg som holder igjen. -er det redselen for å bli alene og ikke ha det helt trygge som holder deg mest igjen, eller er det andre ting? Jeg kan ikke si deg hva som er det mest riktige å gjøre, men jeg vil oppfordre deg til å tenke igjennom hva du kan vinne ved å bli i forholdet kontra hva du kan vinne ved å avslutte det. Vær ærlig med deg selv når du tenker over dette. For eksempel kan det å bli i forhold som stjeler mer energi enn det gir, være riktig å avslutte. 

Hvis du lurer på om du er gravid og trenger råd om hva du skal gjøre, vil jeg råde deg til å prate med noen om dette raskt.  -du kan ta kontakt med noen på Helsestasjon for ungdom eller helsesøster på skolen din eller fastlege. Hvis du tenker på at du kan være gravid, så kan jo det også stresse deg eksta og påvirke hvordan du føler i forholdet. Finn ut av dette raskt. 

Noen ganger er sorgen over å tenke på et brudd større enn selve sorgen over bruddet blir. -du har jo allerede begynt å sørge over at dere kanskje vil gjøre det slutt. 

tenk deg om litt til, vær ærlig med deg selv og ta et valg. Kanskje er det også noen du kan få litt støtte av når du grubler mye på dette. 

En siste ting jeg tenker på, er den "tosomheten" dere har. Kanskje er det her det går å starte med litt endringer. alle trenger å være litt med andre enn kjæresten for å få det bedre og ha mer å gi i forholdet. Prøv å dyrke egne interesser og vennskap litt nå, og bruk litt tid på å finne mer ut av dette. 

lykke til. 

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser