Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Føler sterkt stress og indre uro

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ei snart 18 år gammel jente som trenger svar på et spørsmål. Jeg er veldig ofte plaget med en indre uro som jeg ikke greier å kontrollere. Når denne uroen kommer føler jeg meg stresset, varm, litt svimmel og får rett og slett veldig urolig mage. I tillegg får jeg hjertebank og problemer med å puste ordentlig, og jeg må konsentrere meg om å puste sakte inn og ut. De fleste gangene dette skjer har jeg ikke noen som helt grunn til å være stresset. Det kan komme mens jeg ligger og ser på TV, men som oftest skjer det på kvelden. På morgenene er det også ganske ille, og da må jeg ofte sette meg ned fordi uroen gjør sånn at jeg ikke greier å stå. Jeg har et friår fra skolen i år siden jeg var syk store deler av starten på skoleåret. Uroen jeg føler var verre da jeg gikk på skolen(flere ganger daglig), men den er her fortsatt, og den er veldig ubehagelig. Jeg er en veldig sjenert person(det har jeg alltid vært) og jeg holder meg helst for meg selv. Jeg hater og møte nye personer og blir latterlig fort flau og rødmer ekstremt mye. Jeg har også problemer med å ta buss, gå i kantina osv. Det er fordi jeg føler at alle ser på meg og tenker stygt om meg, eller at jeg skal gjøre noe flaut. Hvis jeg skal i en sosial sammenkomst gruer jeg meg ofte flere dager i forveien og får samme "urofølelse" som jeg skrev over. Foreldrene mine har sagt at jeg kanskje har angst når jeg har snakket om denne indre uroen min, men jeg vet ikke. Derfor spør jeg dere; hva tror dere feiler meg?

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer