Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er det ingen som ringer meg for å høre om jeg har planer?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går siste året på videregående, og føler meg veldig alene. Jeg har ikke så nær kontakt med de i klassen min, og jeg har ingen venner utenfor skolen. Jeg blir nesten aldri invitert med på forskjellige ting av de som jeg regner som vennene mine i klassen. Det er aldri noen som tar kontakt med meg for å høre om jeg vil være med, de gangene jeg har vært med er det fordi jeg har spurt om de har planer også i helgen eller etter skolen, også har jeg fått høre at jeg kan bli med fordi "jeg ikke skal føle meg utenfor." Så hvorfor blir jeg ikke invitert med fra begynnelsen av? Hvorfor er det ingen som ringer meg for å høre om jeg har planer? Jeg skulle så gjerne hatt i hvert fall en nær venn.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Når det gjelder slike ting så handler det om å vise like mye interesse selv. Det er lett å havne utenfor på videregående om man ikke blir med fra starten eller inviterer venner selv. Hvis de blir vant med at du ikke er med, så faller det heller ikke naturlig for dem å invitere deg. Jeg synes ikke det høres bra ut at de faktisk sier at du kan være med slik at du ikke føler deg utenfor, men nå vet jeg ikke om de faktisk sa det eller om du tenker det.

Jeg tenker at du burde ta mer initiativ på skolen. Om du ikke bli invitert så må du invitere deg selv. Spør dem om de har planer, hva de skal gjøre i helgen eller etter skolen - om de har planer spør du om du kan være med, og om du ikke har planer spør du om dere skal finne på noe. Inviter dem hjem til deg på spillekveld, filmkveld eller matlaging, eller spør om dere skal gå på bowling eller kino. Det handler om å vise at du ønsker å være sammen med dem, og ved å være mer sammen med dem blir du også bedre kjent med dem. Jo bedre kjent dere blir, jo nærmere kommer dere hverandre. 

Når det gjelder å ha andre venner på fritiden så vil jeg foreslå at du begynner med en eller annen form for fritidsaktivitet. Tenk over hva du liker eller hva du kunne ha tenkt deg å prøve ut. Det finner mange ulike tilbud, fra ballsport til friidrett og klatring, kunst, musikk, dans, skuespill, fotografering, politikk, andre frivillige organisasjoner osv. Du kan bli med på et kurs, begynne med en idrett, prøve å lære deg noe kunstnerisk eller engasjere deg i en frivillig organisasjon. På den måten får du møtt mange nye personer, og kanskje til og med noen som har like interesser som deg. Les mer om dette på ung.no/fritid

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser