Hopp til hovedinnholdet

hei, eg føler virkelig at eg trenger noen å snakke med, er deprimert stortset helle tiden.

 

Spørsmål
hei, eg føler virkelig at eg trenger noen å snakke med, er deprimert stortset helle tiden, hadde det ikke vert for at eg bor hjemme så vile eg nok aller helst ha tilbrakt helle dagen i sengen, bare det å vaskse noen klær er vanvitig tungt arbeid, begyner av og til å gråte uten grun. Merker og at konsentrasjonen min også har forsvunet med det gode humøret, å de er lit bekymringsfult med tanke på at det nermer seg skolle start! karakteren mine gik en del ned i fjor pga dette og di kan ikke gå meir ned i år! Er veldig mye forskjelig som plager meg å deppresjonene har bare blit vere dette siste året, og eg lurte på om dere kune hjelpe meg med dise spørsmålene her

1- har dere numer til noen hjelpe telf som eg kan snakke med om probelmene mine og hjelpe meg med å finne ut om eg trenger psykolog? å vist eg må, kor lang tid pleier det å ta før en får psyolog?
2- kan helsesøster skrive ut noen tableter mot deppresjoner? eller må eg til legen? prøvde å spør fast legen min om dette da men eg klarte dett bare ikke, føler meg pinglete!...men eg, eg vil og..trur eg må ha hjelp før skolen starter for alvor. kort sakt så trenger eg konsatrasjonen min og lysten etter å være sosilat i gjen om eg skal klare meg på skole benken!
3- min fam har i alle år hat problemer med barnnevernet å det selv om eg har det fantastiks godt hos min mor, nå har di fåt ny oppfatninger om at eg og min lile søster ikke har det godt hjemme etter min mor gjore det slut med sin voldelige kjæreste. Eg lurer da på om vist eg får psykolog, vil barnnevernet få vite noe om det da? vil det gjøre sakken enda vere?
tusen, tusen takk på forhånd! fra J17
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du jente 17år!

Det å føle seg deprimert hele tiden er kjempe vondt. Det å gå til psykolog kan være en veldig god idè. For å begynne med det siste Hvis du skulle ha behobv for å gå til psykolog il ikke ha noe å si i forhold til barnevernet, men mindre moren din og hennes samboer mishandler deg og din lillesøster. Når du er så gammel som du er vil en psykolog ha veldig stør grad av taushetsplikt. Jeg tror at det eneste som er unntaket er hvis det kommer fem det at du har til hensikt til å ta livet av deg eller skade deg alvorlig.

Ut fra det du beskriver høres det ut som en idè å snakke med noen kan være til god hjelp. Det å gp til psykolog trenger ikke å bety at du har alvorlige psykiske lidelser, men det kan bety at du kan få et lettere liv. Det er selvfølgelig telefoner det går an å rimg for å be om råd. det er f.eks: Mental helse ungdom: 810 300 30 eller Røde kors hjelpetelefon: 800 33 21.

Helsesøster har ikke rett til å skrive ut resepter på medisiner. Det må det en lege til. Det beste er å ta kontakt med fastlegen din, helsestasjonen for ungdom har også lege hos seg. Men jeg vet ikke om den legen vil skrive ut resepter på depresjonsmedisin. Det som er helt klart er at dem beste behandlingen for depresjoner er en kombinasjon av samtalebehandling og medisiner.

Det kan også hende at du blir spurt om hvordan du oppfatter tingene hvis barnevernet velger å undersøke hvordan dere har det. Det at moren din har kvittet seg med sin voldelige kjæreste er jo noe som burde være en fordel for dere.

Jeg håper dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om psykisk helse?

Er spilleavhengighet en psykisk lidelse?