Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært deprimert i over 3 år å føler at jeg trenger hjelp nå. Men jeg vet ikke hvor jeg skal henvende meg..

 

Spørsmål
Hei, Jeg har vært deprimert i over 3 år å føler at jeg
trenger hjelp nå. Men jeg vet ikke hvor jeg skal henvise meg helt, tør ikke oppsøke legen min. Fordi mamma går til han, å de snakker ganske mye sammen fordi mamma sliter med masse ting med helsa si. Så er redd for at han kommer til å si noe ; Men unasett, kan jeg f.eks dra på helsestasjonen her hvor jeg bor når jeg er 19 år? eller er jeg for gammel til å dra dit? Hvis jeg eventuelt drar dit, skal jeg bare gå inn så kommer det noen å spør om jeg vil snakke, elr hvordan forgår det der?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
De aller fleste vil en eller gang i løpet av livet ha behov for hjelp. Det er faktisk en styrke å skjønne når ting er for vanskelige for å takle alene! Du kan gå til fastlegen din for få henvisning til en psykolog. Fastlegen har taushetsplikt, og han gjør noe straffbart dersom han forteller moren din at du har oppsøkt han. Du kan altså trygt henvende deg her. Det er også mulig å få hjelp på helsestasjon for ungdom. Du vil da få snakke med en helsesøster som kan hjelpe deg videre. Mange helsestasjoner har tilbud om psykolog. Du er ikke for gammel for å oppsøke helsestasjon for ungdom og det er bare å møte opp. Helsesøster vil spørre deg om hva hun kan hjelpe deg med og sammen finner dere ut veien videre.
Jeg synes at det er veldig flott at du selv ser at du trenger hjelp. Da er også motivasjonen din på topp - noe som er viktig for at du skal komme ut av problemene dine.
Ønsker deg masse lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold 2

Hvilken aldersgruppe er mest utsatt for å få jernmangel?