Hopp til hovedinnholdet

Føler at jeg er alene selv om jeg er sammen med andre. Sliter med angst for å være alene ute og hjemme. Hvorfor er det slik?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg føler at jeg er veldig alene. Altså jeg har gode venner og familie, men det er bare et eller annet (altså psykisk) som får meg til å føle at jeg er veldig alene. Jeg sliter mye med angst når det gjelder å gå alene ute eller til en vis grad å være alene hjemme. I det siste har jeg også merket at bursdager og fester hvor jeg ikke kjenner så mange, men de fleste er venner av venner så syns jeg ikke at det er noe gøy fordi igjen at jeg føler meg alene selvom jeg kan være sammen med bestevennen min hele kvelden. Jeg vet ikke hva det er men det hadde vært flott å fått en slags svar på det :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål.

Du skriver at du føler at du er veldig alene, selv om du har gode venner og familie. Det du beskriver er vanskelig og slitsomt. Det at du føler deg ensom selv om du er sammen med andre kan ha forskjellige årsaker. Det kan være at du ikke greier å være deg selv når du er sammen med andre, at du ikke opplever at du blir sett for den du er, eller at du kan være utrygg på at du vil bli tatt imot som den du er. Det å være i bursdager og på fester hvor det er forventet at du skal være sosial og ha det gøy, kan gjøre at du kan føle deg ekstra ensom. Det er fint at du har en bestevenninne og gode venner. Kan du snakke med vennene dine om hvordan du har det? Det er kan være fint å dele følelsene du har med andre som du stoler på. Du skriver også at du sliter med angst i forhold til å gå alene ute og også til en viss grad når du er alene hjemme. Dette er noe som du kan ta opp med foreldrene dine. Er det noen spesielt du er redd for? Det er lurt å dele bekymringene du har i forhold til redselen for å være alene. Ofte kan det være god hjelp i å snakke med andre. Jeg vil også anbefale deg og ta kontakt med helsesøster på skolen din eller helsestasjon for ungdom. På helsestasjon finnes det både helsesøster, lege og psykolog.  Du kan be om en samtale i forhold til det du sliter med og få hjelp til å finne ut hvorfor du har det slik. Jeg ønsker deg lykke til. Legger ut artikler under svaret i forhold til det du spør om. Ønsker deg lykke til!
Hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

"Nina" fikk angst som 15-åring

Bekymret jente (colourbox.com)

– Det var da jeg begynte på videregående at det startet. Tidligere hadde jeg tatt veldig lett for skolen, og uten å legge ned arbeid fikk jeg toppkarakterer. Dette fikk meg inn på den mest prestisjefulle skolen, og det var jeg veldig stolt over, sier hun.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Alene = ensom?

Jente alene på sofa (colourbox.com)

At man er mye alene trenger ikke å bety at man er ensom. Mange liker å være alene og trives i sitt eget selskap. Av og til trenger vi litt tid for oss selv. Andre ganger føler man kanskje ikke at man har noen andre valg enn å være alene, og det er her ensomheten kommer inn.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser