Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

 Jeg føler meg veldig anderledels enn andre og kan bli veldig trist

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg føler mye sorg i mitt liv. Jeg føler meg veldig anderledels enn andre. Jeg tror jeg kan ha Asbergers syndrom. Jeg skal bli sendt videre til spesialist p.g.a det. Jeg fungerer ikke så veldig godtbsosialt og fortrekker å være alene eller med max noe ganske få om gangen. Jeg er veldig opphengt i et interesse felt som er innspilt musikk før 1945. Jeg føler jeg har mis lyktes sosialt. Jeg har få venner i dag. Jeg føler sorg ofte og jeg går myevalene og det kan gi meg sorgene,men også andre ting. Jeg blir plutselig lei meg uten noen grunn, Jeg kan f.eks ha kost meg i flere timer med den gamle musikken og vært super glad så kan jeg 5 min senere nesten bare gråte. Jeg kan ha vært sammen med min støttekontakt og kost meg i 3-4 timer og blitt kjempe glad,men så når jeg kommer hjem nesten gråter jeg uten at jeg vet hvorfor. Jeg kan vokne opp på natten noen ganger av min egen gråt. Er det noe som er galt med meg.? Har dere noen råd?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller om at det kan svinge mye mellom å ha det veldig bra, og så være trist etterpå.  Du forteller om at du syns det sosiale er litt vanskelig, men også at du har noen du er sammen med.  

Du forteller at du skal til spesialist for å finne ut av om du har Aspergers syndrom.  -Det kan jo være, men jeg tenker uansett at det viktige er at du får hjelp til å få det bedre; Hjelpe til å forstå følelsene dine, til hva du kan gjøre med at du er trist og til å blir litt bedre på det sosiale hvis du føler at det er viktig for deg.  Vis dem gjerne det du har skrevet til oss, for det forteller godt hva du ønsker hjelp til.

I artiklene under, finner du noen råd som kan være til hjelp.  -Prøv også å prate litt med noen som kan støtte og hjelpe deg når du kjenner deg trist.  -Eller gjør ting du vet at du blir i bedre humør av.

Ha det godt!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Sex, kjærlighet og Aspergers syndrom

De fleste ønsker seg et bra kjærlighetsliv. Når man har Aspergers syndrom kan det være en del ekstra utfordringer i nære relasjoner med andre mennesker. Da er det fint med noen konkrete råd for å få dette til.

Les mer

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Inn- eller utadvendt?

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg / kriser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg / kriser