Hopp til hovedinnholdet

jeg har blitt slått og kjeftet på vær eneste dag

Jente 17 år
 

Spørsmål

Helt siden jeg var liten har jeg aldri blitt behandlet noe godt av verken moren min eller faren min, jeg har blitt slått og kjeftet på vær eneste dag, hatt et helt forferdelig liv hjemme hos mamma i 17 år (nå bor jeg på hybel alene). Itillegg har mamma vært sammen med en alkoholiker hvor jeg opplevde mange situasjoner som gikk utover meg... Jeg har også opplevd ekstremt vonde episoder med mobbing, mistet venner pga alkohol og rus, tatt overdoser, osv. Det er så mange av disse tingene som har forandret meg som person og jeg kjenner nå på hele kroppen at jeg er sliten, psykisk sliten. Jeg takler ikke hverdagen lenger og bare det å gå på do er slitsomt (bokstaveligtalt) og det gjør så vondt vær eneste dag fordi jeg har kommet til et stadige hvor jeg rett og slett ikke takler dette mer. Jeg har psykolog, men det hjelper ikke på noen måter. Ting blir bare værre føler jeg og det går langt tid mellom hver gang vi møtes. Hva kan jeg gjøre? Å nei, jeg vil helst ikke snakke med han om dette..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår du har opplevd mye vondt hjemme med din mor og din far. Det å bli slått av sine foreldre er krenkende og jeg forstår at du har det vondt i forhold til det. Så beskriver du at du har opplevd mobbing, mistet venner og så videre. Det er naturlig å bli sliten psykisk av dette.

Det er godt du har en psykolog, men ser du ikke opplever det som godt nok. Du kan snakke med psykologen din om at du har behov for mer hjelp. Eller du kan kontakte barneverntjenesten. De kan undersøke om de kan sette inn noen tiltak som kan hjelpe deg.

Du kan søke på din kommunes hjemmeside og finne ut av telefon nummer til barneverntjenesten. Du er hjertelig velkommen til å ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er gratis å ringe og åpent hele døgnet. Da kan vi snakke litt sammen om de muligheter av hjelp som finnes for deg.

Vennlig hilsen alarmtelefonen 116111, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Mye alkohol og rus hjemme?

Drikker alkohol (colourbox.com)

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser