Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene min har vært skilt en stund men nå skal faren min skal flytte med ei Dame.

 

Spørsmål
Jeg er en jente på 13 år.. foreldrene min har vært skilt en stund men nå skal faren min skal flytte med ei Dame, gruer meg veldig hu er av og til hyggelig når vi er på besøk og sant men kunne ikke tenke meg og bo med henne akuratt,,..' når vi er på ferier sammen driver hun hele tiden og klager over meg men jeg tør ikke si noe til faren min,, men mamma liker henne ikke heller de har ikke hilst på Hverandre heller,, moren og faren min krangler ofte,, og det blir vel ikke noe minder heller etter vi fikk vite at faren min skulle flytte.. Tenker på dette hele tiden får ikke sove om natten og dette har ødelagt resten av ferien,, det er ikke det eneste probleme jeg har med familien min men det er nå det jeg er mest lei meg over,,, :( Hva skal jeg gjøre,, tør ikke og si noe til foreldrene mine,, og hu dama driver hele tiden og klager over at jeg har dolig opdragelse og sant mens jeg hører på.. Blir sikkelig lei meg..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13år!

Jeg skjønner at dette er veldig vanskelig for deg, du har ikke valgt denne damen. Det er et veldig vanlig problem. Veldig mange voksne sliter med å forstå at om man selv er veldig glad i en person så trenger ikke barna å greie å bli det også.

Du forteller ikke om du bor mest hos den ene eller andre, men tipper du bor mest hos mor. Jeg synes du skal prøve å snakke med pappa om hvordan du har det, at du gruer deg slik at du ikke får sove. Hva er det som er værst, er det det at han har fått ny dame eller at han skal flytte. det høres ut for meg som om du er redd for at pappa ikke er like glad i deg lenger. kanskje du skal si det til ham.

Det er sansynligvis ikke mye du får gjort med flyttingen, men kanskje du kan gjøre noe med hvordan det er hos pappa hvis du forteller ham hvor glad du er i ham og hvor vanskelig du har det.

Lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise


Quiz: Hva vet du om adopsjon?

Kan barn under 18 år adopteres uten samtykke fra de som har foreldreansvaret?