Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg har mye konkurranseinstinkt og det sliter på meg! Hva skal jeg gjøre?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en 14 år gammel jente. Jeg elsker sport så utrolig mye, men jeg sliter med en ting. Konkurranseinstinktet mitt. Jeg har alt formye. Jeg har så enormt mye konkurranseinstinkt, så det gjør meg veldig sliten. Jeg pleier å få konkurranseinstinkt 1-2 uker før konkurransen, men instinket dukker opp "litt opp og ned". Hvis noen nevner f.eks "Jeg gruer meg til hurtighettesten neste mandag", så får jeg sikkerlig konkurranseinstinkt. Noen ganger er det så ille at jeg får vondt i magen og ikke klarer å tenke på noe annet. Jeg har prøvd veldig mange ting som "roer" det litt ned, men det virker ikke. Det verste er vell egentlig at jeg får konkurranseinstinktet mot bestevennen min. Jeg MÅ alltid være bedere en henne, og hun må alltid være bedre enn meg, men jeg vinner alltid over henne og det gjør at jeg får enda mer frykt for å gjøre det dårlig foran henne (sånn at hun vinner) og andre. Jeg vet at det er veldig bra å ha konkurranseinstinkt for da presterer du bra, men det sliter på meg!

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer