Hopp til hovedinnholdet

Psykisk helsevern for barn og unge (BUP) eller for voksne (VOP) når jeg snart fyller 18?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal av ulike grunner oppsøke bupa fordi jeg trenger hjelp. Jeg fyller snart 18 og lurer på om jeg da evt skal være under bupa i de få månedene fremover hvor jeg fortsatt er 17? og hva skjer når jeg fyller 18?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vanligvis er det slik at BUP eller BUPA er riktig sted å henvende seg når du er under 18 år, mens VOP eller DPS overtar ansvaret for unge mennesker over 18 år. Når noen som trenger hjelp er midt på aldersgrensen, gjøres som oftest en vurdering av hvor hoveddelen av behandlingen skal finne sted. Hvis hjelpen du trenger kan antas å være ganske kortvarig, får du antagelig hjelp i BUPA. Hvis man må regne med at du trenger oppfølging over tid, er VOP og DPS (Distriktspsykiatrisk senter) riktig adresse.

Vårt råd til deg er å ringe BUPA, og snakke med dem om det du nå lurer på. Da vil du også kunne si litt mer om hva det gjelder, og så kan dere finne ut av det sammen.

 

Hilsen teamet på RBUP

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser