Hopp til hovedinnholdet

Noen tips til hvordan jeg kan se folk i øynene når jeg prater til dem, uten å bli utrolig klein, og må se bort? Takk :D

Jente 17 år
 

Spørsmål

Heisann!! Jeg lurte på om dere har noen tips til meg når det kommer til øyekontakt. De fleste av vennene mine, og de jeg generelt prater med, liker å se folk i øynene når de prater til folk, og dette er ikke jeg flink til. Jeg kan ikke fordra det, for jeg blir så utrolig klein. Jeg syns dette er veldig trist, for man får jo en bedre samtale når man ser hverandre i øynene. Dette gjelder alle. Venner, bekjente, kjendiser jeg møter, familie, lærere, osv... Jeg syns det er helt forferdelig, men ønsker å bli flinkere på det. Noen tips til hvordan jeg kan se folk i øynene når jeg prater til dem, uten å bli utrolig klein, og må se bort? Takk :D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du ikke er så flink til å se folk i øynene. Jeg forstår det slik at du ønsker å se folk i øyene når du prater med dem selv om det oppleves rart for deg. Jeg tenker at det å holde øyekontakt med dem du snakker med er noen du kan øve på. 

Prøv å ha øyekontakt med en person du stoler på så lenge som mulig. Tenk over hva det gjør med deg å holde øyekontakt med en annen person. Blir du for eksempel sjenert, irritert eller glad. For å bli god på noe du opplever er vanskelig så må du trene.

Legger ved noen artikler om det å være sjenert, om selvtillit og selvfølelse under svaret.

Ønsker deg lykke til.

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse