Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg er lesbisk og introvert. Foreløpig har jeg ingen planer om å fortelle noen om min legning. Min utfordring er først og fremst at jeg føler meg ensom. Hvordan kan jeg få nære venner? Finnes det nettsteder for skeiv ungdom der man kan bli kjent?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg en lesbisk femten år gammel jente og jeg bor på et ganske lite sted. Jeg er ikke ute av skapet til familien, selvom de sikkert vil være støttende, så ønsker jeg ikke det enda. Jeg er heller ikke åpen til vennene mine, mest fordi jeg ikke føler at noen av de er nærme nok til at det hadde vært naturlig å si. Så jeg har altså egentlig ikke noen bestevenner, og føler meg ganske alene hele tiden, det er liksom ingen jeg "klikker" med. Jeg ønsker å skaffe meg venner, og vil veldig gjerne ha kontakt med andre homofile, men jeg vet ikke hvordan.Vet dere om noen mediumer hvor norsk skeiv ungdom snakker sammen, og har dere tips til å kanskje ikke føle seg så jævla ensom hele tiden? Er ikke helt sikker på hva jeg prøver å spørre om, sorry for det, har bare gått tom for måter å distrahere meg selv på før videregående, jeg er dritredd for at det ikke kommer til å bli noe bedre, så jeg lurer også på om dere har no tips for hvordan jeg kan skaffe meg gode venner, er litt introvert skjønneru.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jente 15 år. Takk for at du skriver til Ung.no

Ut i fra det du skriver forstår jeg at du spør om to ting. Det ene er hvordan du kan få nære venner og det andre er om det finnes nettsted der man kan få kontakt med andre ungdom som er lesbiske.

Først vil jeg forsøke å gi deg svar på å få nære venner slik at du kan føle deg mindre ensom. Du skriver at du er introvert. Jeg legger ved en artikkel om dette. Vi har alle et ulikt behov for å være sosial. Det er viktig at du aksepterer for deg selv at det er godt for deg å ha litt tid for deg selv for å lade batteriene. En introvert person trenger ofte mye alene tid for å få overskudd.

Du ønsker en venn eller flere som du kan stole på og som du kjenner godt. Vennskap utvikles gjennom felles interesser og/eller erfaring. Venner har ofte noe som er likt. Dette kan for eksempel være at begge er homofile. Andre ting kan være like hobbyer som å lese, danse, strikke, jogge, bake, nettspill etc. Lik familiebakgrunn kan også være fellesnevneren.

Det er viktig at du forsøker å finne ut av hva du liker å gjøre i fritiden. Meld deg gjerne inn i en forening, organisasjon eller fritidsaktivitet. Når du er aktiv har du også noe å snakke med andre om. Du har da større sjanse for å treffe noen med samme interesse.

Da er det naturlig å svare på det andre spørsmålet ditt. Om det finnes nettsted for unge lesbiske. Du kan ringe ungdomstelefonen tlf 81000277. Her kan du snakke med ungdom på din egen alder og få vite alt du trenger å vite om å få kontakt med andre lesbiske ungdommer.

Meld deg også inn i (LLH) Landsforeningen for homofile og lesbisk frigjøring.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Inn- eller utadvendt?

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida blir man opptatt av seg selv på en helt annen måte enn tidligere. Man prøver å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil / skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil / skeiv