Hopp til hovedinnholdet

Jeg har opplevd noen ekle hendelser på hotell i utlandet. Nå skal jeg på tur til utlandet med korpset alt er fint men jeg gruer meg til hotellovernattingen. Bør jeg si i fra til ledelsen som er med på turen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hallo!Nå som sommeren snart nærmer seg,skal jeg ut å reise med korpset.Vi skal på korpstur til Polen,jeg gleder meg!Men gruer meg litt også,fordi jeg hater å bo på hoteller i utlandet.Grunnen til det er at jeg har opplevd diverse ekle hendelser før i livet mitt,mamma vet om det og forstår meg godt!Hun sier at visst det oppstår noe sånt,at jeg kan ringe hjem,men at det er lettere å kontakte en av lederne.Fordi de er til stede å kan hjelpe meg,enn en som er langt unna.Burde jeg si ifra til en av lederne før vi reiser,lederen min?Jeg føler at det er litt rart,fordi jeg er 16 år og det er mange yngre med på turen?Hva synes du?Altså hjemmelgnesel er ikke noe problem for meg,har vært på mange turer før og storkoser meg.Har mange venner i både drillen og korpset,så no problem.Det med hoteller gjelder om kvelden,da jeg har opplevd ekle hendelser.Så jeg er litt redd for at det skal oppstå igjen.Å bo på hoteller i Norge er ikke noe problem for meg,for da føler jeg meg veldig trygg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 16 år. Takk for at du skriver til Ung.no.

Det er klart at du må si i fra til ledelsen som er med på turen. Det å være engstelig har ingen ting med alder å gjøre. Det har som du selv sier å gjøre med tidligere erfaringer.

For å få bukt med redselen så bør du forberede deg godt for turen. Din mor eller deg selv bør snakke med en av de voksne som er med for å passe på dere. Blir du redd så vet du at du kan få hjelp med en gang. Bare ved å vite at du får hjelp der og da vil kunne gjøre deg så trygg at du faktisk ikke blir redd.

Du behøver ikke fortelle hva du tidligere har erfart, men kun at det har skjedd noe som gjør deg nå mer redd. Det er naturlig at din mor også deltar i denne samtalen.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser